Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λίγα λόγια γιά την ¨ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ¨

Η Δανάη νοικιάζει στην Κλαίρη το γειτονικό της διαμέρισμα σε κάποια πολυκατοικία της Αθήνας. Η Κλαίρη είναι μια πολύ νέα κοπέλα, με άστατη ζωή. Έχει πολλά φλερτ, πολλούς γνωστούς και "φίλους", παίρνει ναρκωτικά, λέει συνεχώς ψέμματα σε όλους, αποφεύγοντας να έρθει σε δύσκολη θέση ενώ, παράλληλα, κοροϊδεύει τους πλούσιους γονείς της, πείθοντας τους ότι μελετάει όλη μέρα για τη σχολή της. Η Δανάη είναι μια αριστοκρατική κυρία, η οποία έχει μόλις μάθει ότι πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια. Προσπαθεί να επικοινωνήσει με την μοναχοκόρη της, την Όλγα, η οποία ζει στην Νέα Υόρκη και αρνείται να έχει σχέσεις μαζί της, λόγω της εξωσυζυγικής σχέσης που είχε η Δανάη πριν χρόνια - της οποίας η αποκάλυψη, οδήγησε τον Χριστόφορο, σύζυγο της Δανάης και πατέρα της Όλγας στην αυτοκτονία.. Το πρόσχημα που έχει η Δανάη, είναι ότι θέλει να της μεταβιβάσει το ακριβό εξοχικό της σπίτι, πριν επιδεινωθεί η υγεία της.

Η Κλαίρη απογοητευμένη από την τελευταία της σχέση, τους περιστασιακούς εραστές, τις επιφανειακές της φιλίες, αλλά κυρίως από την συνεχή κριτική που δέχεται από την δεσποτική μητέρα της, αρχίζει να πλησιάζει την ηλικιωμένη σπιτονοικοκυρά της, βλέποντας στο πρόσωπο της μια απόδραση από το αδιέξοδο που έχει οικοδομηθεί γύρω της. Από την άλλη μεριά, η Δανάη, αηδιασμένη από την επιπόλαια συμπεριφορά του παλιού της εραστή που την επισκέπτεται έξαφνα μετά από την πολύχρονη απουσία του στο εξωτερικό, κουρασμένη από την αδιαφορία της κόρης της, και με διαταρραγμένο ψυχισμό (βλέπει το φάντασμα του αυτόχειρα άντρα της, παθαίνει κρίσης πανικού, κ.α.), βλέπει στο πρόσωπο της νεαρής Κλαίρης, μια απάντηση στην ανάγκη της να δείξει στοργή και ενδιαφέρον για κάποιον.

Ο κλοιός της μοναξιάς σφίγγει γύρω από την Κλαίρη, καθώς συγκρούεται με την μοναδική καρδιακή φίλη που έχει, την Άννα, ενώ παράλληλα, πληροφορείται ότι η Σταυρούλα, μια άλλη φίλη της έχει συλληφθεί από την αστυνομία έχοντας στην κατοχή της κοκαϊνη που προοριζόταν για την ίδια, και ότι την έχει καταδώσει στους αστυνομικούς. Η Δανάη βυθίζεται στην απόγνωση μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να μεταβιβάσει το εξοχικό σπίτι στην Όλγα, ερήμην της, και καθώς έρχεται η επιβεβαίωση ότι η υγεία της χειροτερεύει, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Καταρχήν δειλιάζει, αλλά μετά καθώς η ψυχική της υγεία καταρρακώνεται, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει την αφέλεια και την ευαισθησία της νεαρής της φίλης, ωθώντας την Κλαίρη στο να την σκοτώσει. Μεθάει μαζί της, και σε μια έκρηξη παραλογισμού, της βάζει ένα περίστροφο στο χέρι ξορκίζοντας την να την πυροβολήσει. Η Κλαίρη αρνείται και η Δανάη την χτυπάει, της παίρνει το όπλο και πυροβολεί, χωρίς να την πετύχει. Τελικά, οι δύο ηρωϊδες, έχοντας «σπάσει» και το τελευταίο όριο στην προσπάθεια τους να έρθουν κοντά, απολαμβάνουν τον ήλιο στο εξοχικό σπίτι της Δανάης, σε ένα κλίμα κυνικής αισιοδοξίας για το αβέβαιο μέλλον τους.

Σχόλια

Ο χρήστης fotis είπε…
ΠΙΑΣΑΡΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ
ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ
Ο χρήστης fotis είπε…
ΛΟΙΠΟΝ,
ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΙΤΛΟΥ?
ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ "ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΦΙΛΕΣ"
Ο χρήστης fotis είπε…
¨Η
"ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ"
Ο χρήστης fotis είπε…
ή
"Η ΔΙΠΛΑΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ"
Ο χρήστης fotis είπε…
Ή
"Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ"
Ο χρήστης fotis είπε…
ισως κατι πιο sexy
"Η ΜΟΝΑΧΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ"
Ο χρήστης Τάσος Ν. Καραμήτσος είπε…
Μου φαίνεταικατάλληλο για σειρά στην τηλεόραση
Την καλησπέρα μου
Ο χρήστης Panagiotis Karamitsos είπε…
εχει γυριστει και βρισκεται στο σταδιο του τελικου μονταζ
Ο χρήστης virginia Diakaki είπε…
ego leo pantos na tin poume...o frapes...
mono kafe piname sta girismata
xaxaxa karamitso se vrika!!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άοπλος Αγώνας

Χόρχε Λουίς Μπόρχες

Ζώ για τή λογοτεχνία και τήν ηθική. Αλλά άπ' τίς εκατοντάδες τών έργων μου μόνο μιά χούφτα έχουν κάποια αξία. Η δουλειά μου θα έχει τελείως ξεχαστεί μετά από 100 χρόνια. Προσπαθώ να ζώ ηθικά πράγμα που είναι το πιό δύσκολο. Η έλλειψη ηθικής βρίσκεται στη ρίζα τών προβλημάτων του σύγχρονου κόσμου. Χόρχε Λουίς Μπόρχες